Jongeren van 12 tot 18 jaar

Leren omgaan met je eigen agressie – jongeren van 12 tot 18 jaar

Voor wie?
De training Leren omgaan met je eigen agressie is voor jongeren die stoeien met hun boosheid. Je ouder(s), je vrienden en je school weten zich geen raad meer met jou en ook jij weet het zelf niet meer. Door je agressie kom je steeds in situaties terecht die je niet wilt. Later heb je spijt, je baalt van je reactie(s) en de gevolgen zijn vaak pijnlijk zichtbaar in je sociale kring. Bij de training betrekken we soms ook anderen die je kunnen helpen zoals je ouder(s), je vrienden en je school. De training is ook geschikt voor jongeren met een autisme spectrum stoornis die last hebben van explosief gedrag.

Wat gaan we doen?
We starten de trainingen met een kennismakingsgesprek waar geluisterd wordt naar jouw verhaal en hulpvraag. Vervolgens maken we een stappenplan, waarin we werken aan jouw hulpvraag. Dit doen we middels gespreksvormen, confrontatie opdrachten en rollenspellen. Ook maken we gebruik van videoreflectie, zodat jij leert omgaan met je boosheid. Bij videoreflectie filmen we je gedrag om het daarna terug te kijken en samen te bespreken. Het is belangrijk dat niet alleen jij kan omgaan met je boosheid, maar ook de mensen rondom je zoals je ouder(s), je vrienden en je docenten. In overleg kunnen we deze personen uitnodigen voor een training. Dit is niet verplicht.

Hoe vaak?
Eén of twee keer per week een individuele sessie van 1-2 uur.

Locatie
Het is belangrijk dat we samen een prettige locatie vinden voor de training. De locatie kan afgestemd worden op je hobby zoals bijvoorbeeld basketballen. We zoeken samen een plek waar jij je prettig voelt om de training te volgen: thuis, een sporthal of op school. Ik heb contacten met een aantal locaties waar we terecht kunnen.

Kosten
De meeste gemeenten vergoeden deze vorm van hulp, ik help je hier graag bij.

Aanmelden
Neem gerust contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Nazorg
Na de training is er nazorg mogelijk.

Tommie kijkt naar de persoon zelf en laat deze nadenken. Het wordt niet voorgekauwd, het moet van jezelf komen.- E