Kinderen tot 12 jaar

Leren omgaan met je eigen agressie

Voor wie?
De training Leren omgaan met je eigen agressie is voor kinderen die stoeien met hun boosheid. Ouder(s), vriendjes en school weten zich geen raad meer en ook het kind zelf komt er niet uit. Door de agressie komt het kind steeds in vervelende situaties terecht. Ook explosief gedrag bij autisme kan met deze trainingen verminderd worden. 

Wat gaan we doen?
Bij kinderen onder de 12 jaar starten we altijd met een kennismakingsgesprek met de ouder(s)/verzorger(s) erbij. Tijdens het gesprek is er ruimte om te luisteren naar het verhaal van het kind en naar de hulpvraag. Vervolgens maken we een stappenplan, waarin we werken aan de hulpvraag.

Omgaan met agressie leren we in spelvorm. Ik maak situaties zo visueel mogelijk, bijvoorbeeld met tekeningen of met duplo poppetjes. Het is belangrijk dat niet alleen het kind kan omgaan met de boosheid, maar ook de mensen rondom het kind zoals de ouder(s)/verzorger(s), school en eventueel vriendjes. In overleg kunnen we deze personen uitnodigen voor de training.

Hoe vaak?
Eén of twee keer per week een individuele sessie van 1-2 uur.

Locatie
Het is belangrijk dat we samen een prettige locatie vinden voor de training. De locatie kan afgestemd worden op een hobby zoals bijvoorbeeld basketballen. We zoeken samen een plek waar het kind zich prettig voelt om de training te volgen: thuis, een sporthal of op school. Ik heb contacten met een aantal locaties waar we terecht kunnen.

Kosten
De meeste gemeenten vergoeden deze vorm van hulp, ik help hier graag bij.

Aanmelden
Neem gerust contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Nazorg
Na de training is er nazorg mogelijk.

Tommie kijkt echt naar het kind en helpt daar waar het ook echt nodig is. Wij zijn echt heel blij met wat Tommie voor ons als gezin en vooral voor ons kind heeft betekent. - R