Omgaan met gevolgen van agressie

Leren omgaan met de gevolgen van agressie

Het is jou overkomen, je bent slachtoffer van een vorm van agressie. Je wilt graag verder met je leven maar je kan niet functioneren zoals je wilt. Je hebt bijvoorbeeld last van paniekaanvallen, angst, je slaapt slecht, voelt je eenzaam en/of je hebt last van gevoelens van onrechtvaardigheid. Het voelt als een taboe en soms voel je je misschien (onterecht) schuldig.

Voor wie?
Deze individuele hulp is voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. De hulp wordt afgestemd op de leeftijd. De meeste mensen die komen voor deze hulp hebben te maken met 1 van de volgende zaken:

  • oudermishandeling
  • kindermishandeling
  • huiselijk geweld
  • pesten
  • loverboy
  • seksueel misbruik

Wat gaan we doen?
Ik leer je verder te gaan na een schokkende gebeurtenis, zodat je weer kan functioneren. We starten met een kennismakingsgesprek waarin geluisterd wordt naar jouw verhaal en hulpvraag. Vervolgens maken we een stappenplan, waarin we werken aan jouw hulpvraag. Dit doen we middels EFT* (Emotional Freedom Techniques), gespreksvormen, opdrachten en rollenspellen.

Bij ernstige trauma’s of PTSS werk ik samen met gedragswetenschapper mevrouw L. van Amelsfort, MSc.

Hoe vaak?
Eén of twee keer per week een individuele sessie van 1-2 uur.

Locatie
Het is belangrijk dat we samen een prettige locatie vinden voor de hulp. De locatie kan afgestemd worden op je hobby zoals bijvoorbeeld basketballen. We zoeken samen een plek waar jij je prettig voelt: thuis, een sporthal of op school. Ik heb contacten met een aantal locaties waar we terecht kunnen.

Kosten
De meeste gemeenten vergoeden deze vorm van hulp, ik help je hier graag bij.

Aanmelden
Neem gerust contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Nazorg
Na de training is er nazorg mogelijk.

*Wat is EFT: Stress veroorzaakt lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. Praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat EFT een zeer effectieve techniek is, zelfs voor het behandelen van ernstige trauma´s ofwel PTSS. Hiervoor zijn in de regel beduidend minder sessies nodig dan de reguliere therapievormen en de kans dat de klachten terugkomen is klein.

"Ik werd altijd erg serieus genomen met mijn problemen, ik heb geen moment gehad dat ik me niet gehoord voelde. Tommie staat 24/7 voor je klaar!" - D